Держдеп США закликав Україну прискорити процес створення Вищої ради правосуддя

Український народ повинен довіряти своїм судам та суддям
Держдеп США закликав Україну прискорити процес створення Вищої ради правосуддя
Україна і США (фото: picabu)
17 Вересня 2021, 10:32
читать на русском

Державний департамент США закликав Україну прискорити судову реформу та створити Вищу раду правосуддя.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Держдепу.

Сполучені Штати разом з урядом України, громадянським суспільством та міжнародними партнерами визнають, що судова реформа має вирішальне значення для зміцнення верховенства права та залучення іноземних інвестицій в Україну, - йдеться у повідомленні Держдепа.

Зазначається, що у липні 2021 року ухвалили історичний закон, який дозволить, аби справжня реформа судової влади запрацювала в Україні. Міжнародні партнери, відповідно до цього закону, номінували висококваліфікованих експертів для оновлення найважливішого органу судового управління в Україні – Вищої ради правосуддя.

При цьому 13 вересня Рада суддів України відмовилась висунути своїх представників для участі в процесі. Це загрожує зірвати обіцянки про справжню судову реформу в Україні.

Рада суддів може виконати свій обов’язок щодо імплементації закону та висунути кандидатури, - додали в Держдепі.

Крім того, американська сторона сприятиме життєво важливій реформі, для того, щоб  український народ міг довіряти своїм судам та суддям.

Нагадаємо, що наприкінці липня голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закони, необхідні для впровадження судової реформи в Україні.

Читайте також

1