Разумков підписав закони, необхідні для впровадження судової реформи

Законодавчі акти направлені на підпис президенту Зеленському
Головне
Разумков підписав закони, необхідні для впровадження судової реформи
(Фото: Телеграм-канал парламенту)
22 Липня 2021, 13:07
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закони, необхідні для впровадження судової реформи в Україні.

Як повідомляє пресслужба парламенту, зокрема, підписано закон щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України(№ 3711-д).

Закон має на меті відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і вдосконалення процедури її формування та діяльності. Документ також необхідний для приведення положень законодавства України у відповідність до рішень Конституційного Суду України.

Крім того, підписано законодавчий акт про порядок обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя (№ 5068).

Закон направлений на підвищення інституційної спроможності Вищої ради правосуддя і рівня суспільної довіри до органів суддівського врядування зокрема та судової влади загалом.

Разумков також підписав закон про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя (№ 5069). Цей документ встановлює адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, що сприятиме ефективній реалізації його повноважень.

Зазначені законодавчі ініціативи направлені на підпис президенту України.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на 20 липня скликав позачергове пленарне засідання на вимогу президента Зеленського. На ньому депутати мали розглянути 10 проєктів постанов, які стосуються реформи судочинства в Україні. Однак засідання провалилося, оскільки на нього прийшли лише 99 нардепів.

Читайте також наш матеріал: Новий етап судової реформи: чому Зеленський може ветувати закон "слуг" 

Читайте також

1