Директор МАГАТЕ Гроссі покинув ЗАЕС - ЗМІ

Представники МАГАТЕ залишаться на Запорізькій атомній електростанції
Важливо
Директор МАГАТЕ Гроссі покинув ЗАЕС - ЗМІ
МАГАТЕ / Фото: Associated Press
1 Вересня 2022, 18:25
читать на русском

Сьогодні, 1 вересня, директор Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі виїхав із Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомили в РІА Новини в Telegram.

Директор МАГАТЕ залишає АЕС, - йшлося в повідомленні.

Своєю чергою за словами голови організації Рафаеля Гроссі, представники МАГАТЕ залишаться на Запорізькій атомній електростанції.

Також він зазначив, що місії МАГАТЕ за кілька годин на роботі вдалося зібрати "багато важливої інформації". Зокрема, він зміг побачити "ключові речі", які хотів побачити.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, Україна не може гарантувати місії безпеку під час візиту на АЕС. Зокрема, Гроссі попередили, що "безпека - це особиста відповідальність місії". Герман Галущенко заявив, що місія може мати певні угоди про безпеки з росіянами.

Україна виконала всі міжнародні зобов'язання і надала всі можливості для проведення цієї місії, - додав міністр.

Нагадаємо, що 30 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) приїхала до Києва перед візитом на окуповану орками Запорізьку АЕС. Цього ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних пропусків, тому міжнародним інспекторам доведеться вистояти чергу, щоб потрапити до Запорізької області.

31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя близько 15:00. Вона має проінспектувати захоплену російськими військами Запорізьку АЕС.

Вранці 1 серпня росіяни почали вести артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Проте місія все одно вирушила на атомну електростанцію.

Читайте також

1