Шкарлет розповів, як працюватимуть школи під час січневого локдауну

А все тому, що школи в Україні автономні
Шкарлет розповів, як працюватимуть школи під час січневого локдауну
Дистанційне навчання (фото: Pexels)
28 Грудня 2020, 13:41
читать на русском

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що в період січневого локдауну школи можуть самостійно обрати дистанційне навчання або ж продовжити канікули. Про це він розповів в інтерв'ю Українському радіо.

Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) зазначив, що школи в Україні автономні. Тому Міносвіти рекомендувало, що школи можуть самостійно вирішити, чи використати карантин для дистанційного навчання, або ж для канікул.

У межах закону України про повну загальну середню освіту є 30 днів канікул. Більша частина шкіл бере ці канікули. Але у будь-якому випадку один тиждень доведеться пройти соціальне дистанціювання, тому що це здоров'я, - сказав Шкарлет.

За словами міністра, університети також можуть самостійно ухвалити рішення щодо формату навчання з 25 січня в залежності від рівня захворюваності в регіоні, де вони розташовані.

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України пропонує школам на вибір або організувати дистанційне навчання під час "новорічного карантину", або подовжити зимові канікули до завершення жорсткого карантину.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.