Доходи від жомової ями Киви конфіскували на користь України

Суд конфіскував понад 1,2 млн гривень
Важливо
Доходи від жомової ями Киви конфіскували на користь України
Ілля Кива (Фото: УНІАН)
13 Травня 2022, 13:49
читать на русском

Верховний Суд прийняв остаточне рішення та вирішив конфіскувати в колишнього нардепа Іллі Киви понад 1,2 млн гривень активів, як дохід від оренди жомової ями, на користь України.

Про це повідомили в САП у Telegram.

Верховний Суд прийняв остаточне рішення у першій справі про цивільну конфіскацію щодо стягнення в дохід держави понад 1,2 млн гривень необґрунтованих активів, що належать колишньому народному депутату, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що Ілля Кива, будучи нардепом, але не власником жомової ями, та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження нею, передав майно в оренду суб'єкту господарювання з ознаками фіктивності.

Таким чином Кива зміг протиправно отримати 1 242 236 гривень. Також на банківський рахунок депутата було зараховано як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій ще десять тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що нардепом-нібито власником жомової ями, яка розташована на Полтавщині, є одіозний колишній представник ОПЗЖ Ілля Кива. Журналісти проєкту "Наші гроші" показали, що насправді за зазначеною Кивою адресою розташований пустир з купою брухту, і припустили, що "жомова яма" служить для відмивання нардепом нелегальних доходів.

Тоді спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила до суду перший позов про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень у Киви.

У прокуратурі зазначили, що колишній нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав майно в оренду фіктивному підприємству. За оренду нардеп протиправно отримав 1 млн 242 тис. 236 грн.

Читайте також

1