Відхрестилися від Киви: колишня партія ОПЗЖ засудила дії екснардепа

Депутатська партія заявила, що немає жодного відношення до дій Киви
Важливо
Відхрестилися від Киви: колишня партія ОПЗЖ засудила дії екснардепа
Народний депутат Ілля Кива (Фото: УНІАН)
3 Травня 2022, 16:12
читать на русском

Депутатська група "Платформа за життя та мир", яка раніше була парламентською фракцією партії "Опозиційна платформа - За життя", засудила за антиукраїнську діяльність колишнього нардепа Іллю Киву.

Про це повідомили в пресслужбі "Платформи за життя та мир".

З цієї принципової позиції ми оцінюємо, зокрема, діяльність провокатора Іллі Киви та його спільників, що за оцінками ДБР здійснюють спроби підбурювання внутрішніх конфліктів та протиріч у нашій державі. У зв'язку з затриманням Державним бюро розслідувань співробітників Киви, наголошуємо, що наша депутатська група не має до цих планів та їх виконавців жодного відношення, та їх засуджує, - йшлося в повідомленні.

Депутати наголосили, що ще 26 лютого Киву виключили зі складу фракції. А потім група підтримала рішення парламенту щодо позбавлення його мандату нардепа.

Наша депутатська група стоїть на виключно проукраїнських позиціях. Ми вважаємо, що всі злочинні дії, які грають на руку ворогові, мають жорстко присікатися згідно діючого законодавства України, а винні – нести покарання, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Кива закликав до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України Володимира Зеленського й інших високопосадовців держави. Також Кива публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

Раніше Офіс генпрокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

Сам Кива зараз перебуває за кордоном. Партія, до якої він належав – "Опозиційна платформа – За життя", 3 березня виключила його зі своїх лав.

15 березня 2022 року Верховна Рада України позбавила Іллю Киву мандата народного депутата.

Читайте також

1