Російський генерал Капашин відмивав гроші на Полтавщині через бізнес-партнера Киви

Знайдене майно генерала арештують
Важливо
Російський генерал Капашин відмивав гроші на Полтавщині через бізнес-партнера Киви
ДБР викрило масштабне відмивання коштів російським генералом Фото: dbr.gov.ua
18 Квітня 2022, 11:02
читать на русском

У Полтавській області викрили масштабне відмивання коштів російським генералом через бізнес-партнера колишнього народного депутата Іллі Киви.

Державне бюро розслідувань повідомляє, що під час розслідування справи щодо державної зради колишнього народного депутата України Іллі Киви, працівники ДБР виявили майно російського генерала, яке мало "сумнівне джерело походження".

ЗАзначається, що нерухомість була оформлена на бізнес-партнерів Киви, серед яких родичі російського генерал-полковника, начальника Федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при Російському агентстві з боєприпасів Валерія Капашина.

Серед виявленого майна – готелі, ресторани, земельні ділянки тощо, через які генерал відмивав кошти в Україні. Перевіряється інформація щодо причетності родичів до цих оборудок. За даними ДБР, оборудки з необґрунтованими активами здійснювались через ланцюг підконтрольних комерційних структур, під виглядом ведення законної фінансово-господарської діяльності, - йдеться у повідомленні.

Наразі перевіряється причетність до вказаного майна ексдепутата Іллі Киви, а також з’ясовується чи могли ці об’єкти використовуватись ворогом для фінансування підривної діяльності проти України.

Крім того, планується арешт виявленого майна.

Нагадаємо, раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова оголосила про підозру нардепу від ОПЗЖ Іллі Киві. Уночі 24 лютого Ілля Кива, якого використовують російські пропагандисти, з-за кордону заявив, що "українському народу потрібне звільнення", а "українці, білоруси, росіяни – це один народ".

Сам Кива зараз перебуває за кордоном. Партія, до якої він належав – "Опозиційна платформа – За життя", 3 березня виключила його зі своїх лав.

15 березня 2022 року Верховна Рада України позбавила Іллю Киву мандату народного депутата.

Детальніше про народних депутатів, які втекли з України, або ж "відзначилися" іншими "подвигами" у воєнний час, читайте у нашому матеріалі: Кива і Медведчук втекли, а Тищенко біженець: де пересиджують війну одіозні нардепи

Читайте також

1