Документ так документ: у книзі Кіпіані "Справа Василя Стуса" доповнення

Наклад у такому вигляді друкується вперше
Документ так документ: у книзі Кіпіані "Справа Василя Стуса" доповнення
Форзац книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” фото: Yuliya Orlova / Facebook)
2 Листопада 2020, 15:32
читать на русском

У видавництві Vivat повідомили, що у понеділок, 2 листопада, розпочинається відправлення нового накладу книги Вахтанг Кіпіані "Справа Василя Стуса" з доповненням у вигляді рішення Дарницького районного суду м. Києва, розміщеного на форзацах книги.

Про це повідомила представниця видавництва Юлія Орлова у Facebook.

Орлова зазначила, що цей тираж особливий у всіх сенсах, оскільки містить сюрприз.

Тому на форзацах книги розміщено рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18.11.20, та передмова укладача книги Вахтанга Кіпіані, - написала вона.

Представниця видавництва також наголосила, що наклад в такому вигляді друкується вперше.

Кіпіані на своїй сторінці у Facebook додав, що текст без цензури, але з бонусом - на форзац додано рішення Дарницького суду, яким вводиться цензура і заборона на дослідження справи Стуса без дозволу Медведчука.

Читайте також

Нагадаємо, що у понеділок, 19 жовтня, Дарницький районний суд м. Києва заборонив розповсюджувати книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" без дозволу народного депутата, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).

Автор книги повідомляв, що рішення про заборону згадувати Медведчука в книзі ухвалила суддя з Донецька.  Вона відома тим, що в 2017 році її хотіли звільнити за зв'язки з так званою "ДНР".

Через декілька годин після оголошення рішення Дарницького суду, книгу Кіпіані "Справа Василя Стуса" розкупили на всіх сайтах з продажу книг.

В українському сегменті Facebook відомі журналісти, блогери, політики та активісти різко критикують рішення суду. Вони вважають, що такий вирок - це сором для України.

Докладно про це у матеріалі Парламент.UA - Медведчук проти пам’яті Стуса: реакція соцмереж на заборону книги Кіпіані.