ДП "Антонов" працевлаштовує випускників училища від Одеської юридичної академії

Адміністрація училища уклала договір про співпрацю з авіазаводом
ДП "Антонов" працевлаштовує випускників училища від Одеської юридичної академії
Курсант проходить практику Фото: odessamedia.net
29 Грудня 2021, 15:09
читать на русском

Курсанти Морського училища №3 Нацуніверситету "Одеська юридична академія" проходитимуть виробничу практику на державному підприємстві "Антонов".

Як повідомляє видання odessit.in.ua, за підтримки президента Одеської юридичної академії Сергія Ківалова, адміністрація училища уклала довгостроковий договір про співпрацю навчального закладу та авіазаводу.

Щоб відібрати десятку найкращих для роботи на Авіаційному заводі "Антонов" у Морському училищі №3 Одеської юридичної академії було проведено конкурс серед учнів третього курсу. Юнаки виготовляли деталі точно за кресленнями, відповідно до технологічного процесу. З 30 курсантів комісія відібрала 10 найкращих, які вже розпочали роботу на ДП "Антонов", - йдеться у публікації.

Окрім цього, підприємство замовило нову групу токарів, які вже незабаром прибудуть до Києва. Відповідно до договору про подальшу співпрацю, планується також спрямовувати випускників училища за спеціальністю "матроси-мотористи"

Курсантів Морського училища №3 розмістили у гуртожитку, розташованому неподалік заводу. Відразу ж було вирішено питання безкоштовного житла та безплатного харчування. Тепер вони працюють у шести цехах.

Зазначається, що авіазавод із робочим візитом відвідав міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, аби проконтролювати, як виконується президентська програма розвитку професійно-технічної освіти.

Генеральний директор ДП "Антонов" Сергій Бичков зазначив, що "Шкарлет приємно здивував своїми знаннями та розумінням організаційно-технічних проблем, які є у вітчизняній авіаційній промисловості".

У нас відбулася тривала бесіда щодо підготовки не лише робочих кадрів, а й інженерно-технічних працівників. Ми обговорили підготовку технологів, металургів, інженерів-прочників, термістів, зварювальників, адже ці спеціальності нині у великому дефіциті. Міністр освіти та науки нашої країни запевнив, що він візьме під особливий контроль підготовку таких спеціалістів, - сказав Бичков.

Видання нагадує, що раніше міністр відвідував держпідприємство разом із Сергієм Ківаловим – президентом Національного університету "Одеська юридична академія", до структури якого входить Морське училище №3.

Він зазначав, що академія готує фахівців і для морської галузі, і вітчизняних підприємств. А навички та вміння молодих людей, на його думку, обов'язково знадобляться у ДП "Антонов".

З ним погодився і міністр освіти. Шкарлет зазначив, що "збереження професійно-технічних училищ, які сьогодні входять до структури Національного університету "Одеська юридична академія" – це, безумовно, був далекоглядний крок".

І мені здається, що перспективність розвитку профтехосвіти Сергій Ківалов передбачив ще багато років тому. І ті результати, які ми очікуємо в рамках підтримки програми президента, в рамках перезапуску великого державного авіаційного замовлення, наочно продемонструють, наскільки правильними були заходи щодо збереження та підтримки профтехосвіти, здійснені НУ "ОЮА", – сказав він.

Президент Одеської юридичної академії Сергій Ківалов каже, що навчальний підрозділ ОЮА "готовий підставити партнерське плече до флагмана вітчизняного авіабудування".

Сьогодні ніхто практично не готує кваліфікованих токарів, які б могли працювати на державному підприємстві "Антонов", інших заводах. А ми як соціальний проєкт зберегли професійно-технічні училища ще з 2000-х років і готуємо таких фахівців. Коли міністр запропонував зустрітися та разом відвідати підприємство, я одразу погодився. У бажанні нашого міністра освіти та науки підтримувати виробництво я бачу державний підхід... Ми відгукнулися на цей заклик і вже направили токарів, які розпочали практику на заводі "Антонов", - розповів Ківалов.

Гендиректор ДП "Антонов" зазначив, що на заводі кожні п'ять-десять років змінюється верстатний парк.

Тепер ми розпочали серйозну модернізацію обладнання. Ми робимо технічне переозброєння. А наявне обладнання на досить високому технічному рівні може знадобитися для Морського училища № 3 і може бути передано з балансу на баланс. Таким чином, я хочу віддячити Сергію Васильовичу Ківалову. Почнемо зі верстатів, - каже Бичков.

Міністр Шкарлет наголосив, що урядом України затверджено Державну цільову програму розвитку та підтримки профтехосвіти.

Професійні досягнення однолітків – добрий стимул для курсантів Морського училища №3 Одеської юридичної академії старанно вчитися та відточувати свою майстерність. Престижне працевлаштування на держпідприємстві, яке спеціалізується на авіабудуванні – що це як не робота мрії?, - запитав він.

За його словами, завдяки такій співпраці в Україні зможуть відкривати нові спеціальності.

Повідомляється, що найближчим часом випускники Національного університету Одеської юридичної академії будуть направлені на роботу до юридичного департаменту державного підприємства стратегічного значення.

Нагадаємо, 15 грудня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся з курсантами Морського училища № 3 Національного університету "Одеська юридична академія", які навчаються за програмою "токар-моторист" і пройшли конкурсний відбір для практики на ДП "Антонов".

Читайте також

1