Дружина Медведчука попросила путіна, аби організував обмін її чоловіка на полонених

Головне
Крім цього, Личаківський райсуд Львова змінив запобіжний захід Медведчуку на тримання під вартою
Головне
17 Квітня, 08:21 2656

Дружина затриманого нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко попросила свого кума, російського президента владіміра путіна допомогти з видачею свого чоловіка до росії.

Марченко опублікувала чергове відеозвернення, але вже до путіна. Вона заявила, що її чоловік згоден на його видачу до РФ і просить президента росії організувати його обмін на полонених, які воювали на боці України.

Віктор Медведчук дав свою згоду на його обмін та видачу на територію російської федерації у разі досягнення українською та російською сторонами відповідних домовленостей, - сказала Марченко.

Вона знову заявила, що її чоловіка переслідують із політичних мотивів: "Ви чудово знаєте про те, що судилище, влаштоване над Віктором, не має нічого спільного зі здоровим глуздом і є яскравим прикладом неправової розправи над неугодним політиком".

Марченко запропонувала організувати обмін Медведчука на громадян Великої Британії, які воювали на боці України та потрапили в полон до російських військ. Тому своє звернення вона також надіслала прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону.

Медведчук доводиться путіну кумом, він – один із лідерів проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" (після початку війни з Росією вона була заборонена рішенням РНБО України, роботу її фракції в Раді призупинено).

Крім цього, 16 квітня Личаківський райсуд Львова змінив запобіжний захід підозрюваному в держзраді та сприянні діяльності терористичної організації нардепу Медведчуку на арешт без можливості внесення застави.

Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – йдеться у повідомленні суду.

Там нагадали, що попередній запобіжний захід Медведчука – домашній арешт. Але 26 лютого працівники поліції виявили відсутність нардепа за вказаною адресою проживання, чим зафіксували факт порушення Медведчуком покладених на нього ухвалою судді обов’язків. Тож політика оголосили в міжнародний розшук.

В суді нагадали, що 12 квітня Медведчука було затримано, а 14 квітня ­– доставлено до органу досудового розслідування.

Нагадаємо, що ввечері 12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що Служба безпеки України провела спецоперацію та затримала підсанкційного народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука. Кум російського диктатора владіміра путіна був одягнений в українську військову форму, але ні це, ні росія, не врятували його від кайданів в Україні.

Як згодом стало відомо, російська ФСБ намагалась вивезти депутата-втікача Віктора Медведчука спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. Однак Служба безпеки України затримала його на виїзді з Київської області.

Більше читайте у нашому матеріалі: Новий "чмоня" або як соцмережі глузують із затриманого олігарха-втікача Медведчука (фото)

Читайте також