Громадянство Медведчука не є перешкодою для його обміну на українців, - Венедіктова

Після втечі Медведчука з-під домашнього арешту йому треба змінити запобіжний захід на тримання під вартою
Громадянство Медведчука не є перешкодою для його обміну на українців, - Венедіктова
16 Квітня 2022, 12:38
читать на русском

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що громадянство нардепа від проросійської партії ОПЗЖ, яка тимчасово заборонена в Україні, Віктора Медведчука не є перешкодою для можливості його обміну на українських полонених.

Про це Венедіктова сказала в етері телемарафону.

Якщо громадянин України надає згоду на такий обмін, то такий обмін абсолютно можливий, - зазначила вона.

На питання, чи потрібно Медведчука спочатку засудити в Україні, а потім обмінювати, Венедіктова заявила: "Тут є технічні особливості. Я думаю, що якраз навпаки".

Давайте подивимось, як воно буде рухатися. Чи захочуть росіяни собі Медведчука, чи захоче Медведчук на такий обмін. Теоретично ми думаємо, що захоче. А далі вже будемо дивитися технічну сторону цього процесу, - зазначила генпрокурор.

Венедіктова вважає, що після втечі Медведчука з-під домашнього арешту йому треба змінити запобіжний захід на тримання під вартою.

Те, що Медведчук втік, означає, що тепер у нього однозначно має змінитися запобіжний захід. Якщо раніше були якісь можливості домашнього арешту, то на сьогодні зрозуміло, що тут має бути тримання під вартою, - сказала вона.

Ввечері 12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що Служба безпеки України провела спецоперацію та затримала підсанкційного народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука. Кум російського диктатора владіміра путіна був одягнений в українську військову форму, але ні це, ні росія, не врятували його від кайданів в Україні.

Більше читайте у нашому матеріалі: Новий "чмоня" або як соцмережі глузують із затриманого олігарха-втікача Медведчука (фото)

Читайте також

1