Дружина Медведчука попросила путіна, аби організував обмін її чоловіка на полонених

Крім цього, Личаківський райсуд Львова змінив запобіжний захід Медведчуку на тримання під вартою
Головне
Дружина Медведчука попросила путіна, аби організував обмін її чоловіка на полонених
Віктор Медведчук та Оксана Марченко / Фото: panoptikon.org
17 Квітня 2022, 08:21
читать на русском

Дружина затриманого нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко попросила свого кума, російського президента владіміра путіна допомогти з видачею свого чоловіка до росії.

Марченко опублікувала чергове відеозвернення, але вже до путіна. Вона заявила, що її чоловік згоден на його видачу до РФ і просить президента росії організувати його обмін на полонених, які воювали на боці України.

Віктор Медведчук дав свою згоду на його обмін та видачу на територію російської федерації у разі досягнення українською та російською сторонами відповідних домовленостей, - сказала Марченко.

Вона знову заявила, що її чоловіка переслідують із політичних мотивів: "Ви чудово знаєте про те, що судилище, влаштоване над Віктором, не має нічого спільного зі здоровим глуздом і є яскравим прикладом неправової розправи над неугодним політиком".

Марченко запропонувала організувати обмін Медведчука на громадян Великої Британії, які воювали на боці України та потрапили в полон до російських військ. Тому своє звернення вона також надіслала прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону.

Медведчук доводиться путіну кумом, він – один із лідерів проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" (після початку війни з Росією вона була заборонена рішенням РНБО України, роботу її фракції в Раді призупинено).

Крім цього, 16 квітня Личаківський райсуд Львова змінив запобіжний захід підозрюваному в держзраді та сприянні діяльності терористичної організації нардепу Медведчуку на арешт без можливості внесення застави.

Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – йдеться у повідомленні суду.

Там нагадали, що попередній запобіжний захід Медведчука – домашній арешт. Але 26 лютого працівники поліції виявили відсутність нардепа за вказаною адресою проживання, чим зафіксували факт порушення Медведчуком покладених на нього ухвалою судді обов’язків. Тож політика оголосили в міжнародний розшук.

В суді нагадали, що 12 квітня Медведчука було затримано, а 14 квітня ­– доставлено до органу досудового розслідування.

Нагадаємо, що ввечері 12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що Служба безпеки України провела спецоперацію та затримала підсанкційного народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука. Кум російського диктатора владіміра путіна був одягнений в українську військову форму, але ні це, ні росія, не врятували його від кайданів в Україні.

Як згодом стало відомо, російська ФСБ намагалась вивезти депутата-втікача Віктора Медведчука спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. Однак Служба безпеки України затримала його на виїзді з Київської області.

Більше читайте у нашому матеріалі: Новий "чмоня" або як соцмережі глузують із затриманого олігарха-втікача Медведчука (фото)

Читайте також

1