Двері по 600 доларів та туалетний папір на три мільйони: стали відомі нові "чудеса" закупівель у київських укриттях

Правоохоронці перевіряють зловживання коштами, які були виділені з бюджету Києва на облаштування сховищ
Головне
Двері по 600 доларів та туалетний папір на три мільйони: стали відомі нові "чудеса" закупівель у київських укриттях
Укриття Фото: https://t.me/VA_Kyiv
1 Липня 2023, 13:21
читать на русском

Для укриттів Солом’янського району "слуги" з РДА закупили двері в туалет по $600 кожна та лавочки з націнкою понад 60%.

Про це повідомив у Facebook депутат Київради Леонід Ємець.

"Ми продовжили практику раптових виїзних перевірок укриттів. Цього разу нам стало цікаво подивитись на закуплені за подвійною ціною 1660 лавочок в укриття Солом‘янського району. Але в процесі огляду укриттів ми ще дослідили проведені за бюджетні кошти ремонти укриттів. В договорі на ремонт ми бачимо дверні коробки на 120 тисяч грн. Цікавимось, а де ж вони. А ось вони, 5 шт. Убогі і прості, як шматок сосни, якими вони і є. В туалет. В підвалі. По 600 доларів штука! Знаходимо виробника і ставимо йому заявлені в договорі параметри. Отримуємо рахунок – 25 800 за всі 5, а не за кожну. 400 відсотків навару!!!" - написав депутат.

Також стало відомо про ще одну цікаву закупівлю. Туалетного паперу та рушників на 3 мільйони гривень вирішили купити в Дніпровському районі столиці.

Як повідомлялось, правоохоронці перевіряють зловживання коштами, які були виділені з бюджету Києва для райдержадміністрацій на облаштування бомбосховищ.  До цього можуть бути причетні голови РДА, яких призначає і звільняє президент. 9 з 10 голів РДА Києва є "слугами народу".

Нагадаємо, Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Раніше тут закупили в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень.

А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Читайте також

1