Двоє рятувальників постраждали під час розбору завалів ТРЦ у Кременчуці

На місці трагедії третю добу триває розбір пошкоджених будівельних конструкцій
Двоє рятувальників постраждали під час розбору завалів ТРЦ у Кременчуці
Ракетний удар по ТЦ “Амстор” у Кременчуку / Фото: t.me/dsns_telegram
29 Червня 2022, 11:46
читать на русском

У Кременчуці досі триває розбір завалів на місці, де раніше знаходився ТРЦ "Амстор", в який 27 червня влучили ворожі снаряди.

Як повідомили у Службі порятунку, пошукові роботи продовжуються, здійснюється розбирання пошкоджених будівельних конструкцій.

До робіт залучено 392 особи та 65 одиниць техніки.

Підрозділами ДСНС обстежено та розібрано уламки будівельних конструкцій на 75% загальної площі об'єкта. Внаслідок обстрілу ТЦ загинуло 18 осіб (з яких 1 особа померла в лікарні), під час розбору завалів виявлено 8 фрагментів людських тіл. За медичною допомогою звернулося 61 особа, з них 26 було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування, - кажуть рятувальники.

Повідомляється також, що зранку 29 червня під час підготовки до демонтажу залізобетонних плит, стався зсув однієї з них, внаслідок чого отримали травми два співробітники ДСНС. Наразі вони перебувають у лікарні.

Нагадаємо, що 27 червня росія випустила дві ракети по торговому центру "Амстор" у Кременчуці Полтавської області. Станом на день 28 червня кількість жертв зросла до 20, ще 59 осіб постраждали. Також є понад 40 заяв від родичів про безвісти зниклих, які могли перебувати під час обстрілу у торговельному центрі.

Додамо, що після обстрілу рашистами торговельного центру у Кременчуці оголосили триденну жалобу, яка триватиме 28,29 та 30 червня.

Кременчуцький міський голова Віталій Малецький повідомив, що керівництво ТРЦ, у який влучили російські ракети, тиждень тому ухвалило рішення не зачиняти заклад під час повітряних тривог. 

Читайте також