Джонсон вдруге з часу війни відвідав Київ та зустрівся із Зеленським - фото

Лідери України та Британії провели зустріч в Києві
Важливо
Джонсон вдруге з часу війни відвідав Київ та зустрівся із Зеленським - фото
Борис Джонсон та Володимир Зеленський Фото: https://twitter.com/borisjohnson
17 Червня 2022, 18:01
читать на русском

У п'ятницю, 17 червня, Україну відвідав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Це другий візит британського прем'єра за час війни в Україні.

Як повідомив президент Володимир Зеленський, він провів зустрів із керівником британського уряду:

Багато днів цієї війни довели: підтримка України з боку Великої Британії тверда й рішуча. Радий знову бачити в Києві великого друга нашої країни Бориса Джонсона.

Зеленський не розкрив причину візиту Джонсона, зазначивши, що вони мають спільний погляд, як Україні перемогти росію:

Це вже другий візит Бориса Джонсона до Києва з початку повномасштабного вторгнення росії на нашу землю. Маємо спільний погляд на те, як рухатися до перемоги України. Вдячний за потужну підтримку!

Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що президент та його команда обговорили з Джонсоном постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на рф, а також гарантії безпеки.

Ми обговорили з Борисом необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі. І, звісно, нашу перемогу у війні за Незалежність. Ми дуже вдячні Британії за потужну підтримку. Як кажуть, друзі пізнаються в біді. У нас спільні цілі і розуміння, як їх досягнути. Україна переможе з такими сильними союзниками, - написав він.


Нагадаємо, минулого разу візит Джонсона до Києва відбувся 9 квітня. 

Читайте також