Єрмак, Баканов, Данілов: президент створив групу з протидії Північному потоку-2

Чиновники займуться мінімізацією загроз від будівництва газогонів в обхід України
Головне
Єрмак, Баканов, Данілов: президент створив групу з протидії Північному потоку-2
Володимир Зеленський і Андрій Єрмак (Фото: Офіс президента)
17 Вересня 2021, 14:26
читать на русском

Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо мінімізації загроз від будівництва газогонів в обхід України.

Про це повідомляється на сайті ОП.

Зазначено, що у зв'язку з будівництвом магістральних газопроводів в обхід України та безпековими викликами у сфері енергетики, зокрема реалізацією проєкту "Північний потік – 2", який містить прямі загрози національній безпеці та безпеці всього регіону, глава держави 16 вересня підписав розпорядження № 545/2021-рп, яким утворив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо нейтралізації відповідних ризиків.

Як зазначається в документі, робоча група має підготувати пропозиції щодо заходів із запобігання та мінімізації негативних наслідків для держави від спорудження газогонів і напрацювати пропозиції щодо зменшення окремих загроз у безпековій та енергетичній сферах.

Цим розпорядженням глава держави також затвердив персональний склад робочої групи, яку очолив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. До її складу, зокрема, увійшли голова Служби безпеки України (Іван Баканов - досьє), голова правління акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" (Юрій Вітренко - досьє), міністр енергетики (Герман Галущенко - досьє), секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Згідно з документом, керівник робочої групи у разі потреби може вносити зміни до її складу та залучати до роботи представників органів виконавчої влади, наукових установ, громадських об'єднань, а також незалежних експертів.

Нагадаємо, 10 вересня голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". Очікується, що поставки газу до Європи по "Північному потоку-2" розпочнуться 1 жовтня. Довжина газопроводу складає 1234 км, очікувана пропускна спроможність - 55 мільярдів кубометрів газу на рік.

Читайте також