Росія заявила про завершення будівництва газопроводу "Північний потік - 2"

Поставки газу до Європи по газогону розпочнуться 1 жовтня
Важливо
Росія заявила про завершення будівництва газопроводу "Північний потік - 2"
10 Вересня 2021, 11:11
читать на русском

Голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться у заяві компанії "Газпром" на її сайті.

На ранковій оперативній нараді в ПАТ "Газпром" голова правління Олексій Міллер повідомив, що сьогодні вранці о 8.45 МСК будівництво газопроводу "Північний потік - 2" повністю завершено, - йдеться у повідомленні.

Очікується, що поставки газу до Європи по "Північному потоку-2" розпочнуться 1 жовтня. Довжина газопроводу складає 1234 км, очікувана пропускна спроможність - 55 мільярдів кубометрів газу на рік.

Нагадаємо, газопровід "Північний потік - 2" проходить по дну Балтійського моря і  буде доставляти газ з Росії у Німеччину, а звідти на решту європейського ринку. За допомогою цього газогону Росія намагається знизити залежність від транзиту газу через Україну. Східноєвропейські країни та США протестували проти будівництва газопроводу. Чиновники в Брюсселі вважали, що "Північний потік - 2" суперечить енергетичним планам Євросоюзу щодо диверсифікації джерел і шляхів енергопостачань.

Читайте також наш матеріал: Російський газ в обхід України: про що домовились США та Німеччина 

Читайте також

1