Єрмак пояснив, чого чекає Банкова, щоб ухвалити рішення по Дубінському

У президента запевняють, що є категоричними противниками втручання у справи будь-якої держави
Важливо
Єрмак пояснив, чого чекає Банкова, щоб ухвалити рішення по Дубінському
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
28 Січня 2021, 17:04
читать на русском

Спроби багатьох сил як усередині країни, так і ззовні зіпсувати відносини України зі Сполученими Штатами Америки не увінчалися успіхом, двопартійна підтримка у нас була й залишається.

Про це в інтерв'ю виданню "НВ" заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, коментуючи введення Штатами санкцій проти народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського.

Наша позиція тут принципова, й увесь світ побачив, яка вона протягом цих уже майже двох років. Ми категоричні противники втручання у справи будь-якої держави, зокрема противники втручання у внутрішні справи України, — сказав він (досьє Єрмака) у відповідь на прохання пояснити, як влада реагуватиме на санкції проти Дубінського.

Він додав, що за дорученням президента України державні органи зроблять усе від них залежне, щоб ті, хто організовував або брав участь у подібному втручанні, були притягнуті до відповідальності, незалежно від того, які позиції займають.

Читайте також

Єрмак уточнив, що Офіс президента у межах своїх повноважень може координувати державну політику та взаємодію між різними гілками влади.

Держбюро розслідувань (ДБР) порушило кримінальну справу. Триває слідство, і ми чекаємо на його результати, слідство повинне дати відповіді на дуже багато запитань, – сказав керівник Офісу президента.

За словами Андрія Єрмака, він хотів би, щоб співпраця з новою адміністрацією Сполучених Штатів Америки вийшла на абсолютно новий якісний рівень.

Коментуючи розгляд всередині фракції партії "Слуга Народу" питання про запровадження США санкцій щодо народного депутата Дубінського, Єрмак сказав: "Я знаю, що відбулася зустріч тимчасового повіреного у справах США Крістіни Квін з ядром фракції. Мене радує, що політична зрілість більшості депутатів зростає. Вони не приймають поспішних рішень, вони хочуть розібратися в цьому. Знаю, що була детальна розмова".

Нагадаємо, напередодні, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

Читайте також наш матеріал: "Ксенія Кирилова: тісним відносинам Джо Байдена з Україною не завадить навіть Зеленський"

1