Єрмак відповів на гучну заяву конгресвумен Спартц про зв'язки ОП з росією

Розголосу так званий скандал у США не мав
Важливо
Єрмак відповів на гучну заяву конгресвумен Спартц про зв'язки ОП з росією
Андрій Єрмак / Фото: president.gov.ua
20 Липня 2022, 15:55
читать на русском

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак відповів на гучні звинувачення конгресвумен українського походження Вікторії Спартц щодо зв'язків ОП з росією.

Про це Єрмак розповів в інтерв'ю НВ.

У мене є постійний контакт, він не змінюється вже багато місяців — з паном Салліваном. Я з ним розмовляв минулого тижня, я з ним буду розмовляти у четвер. Якщо ми не розмовляємо, ми обмінюємося текстовими повідомленнями. Таке ж активне спілкування у мене продовжується з британськими партнерами, і з іншими. Жодних змін, - заявив голова Офісу президента.

Голова ОП окремо зазначив, що, за його спостереженнями, "розголосу так званий скандал у США не мав". Його намагались поширювати в Україні.

Його більше спробували поширювати тут у нас. На жаль сьогодні політичні інтереси деяких наших політиків змушують їх використовувати це проти мене і проти нашої команди", — підкреслив Єрмак.

Він також запропонував перевірити і переконатися в том, що його ініціативи щодо прозорості і контролю використання зброї "з'явилися задовго до того, як це почалося".

Я все ж таки вважаю, що люди розумніші за будь-яку пропаганду і тому жодним чином не відповідав. Хоча це образливо, хоча це неправда, хоча це абсолютна брехня, — констатував він.

Нагадаємо, що перша українка в Палаті представників Конгресу США Вікторія Спартц 8 липня публічно заявила, що подала президенту США Джо Байдену листа щодо нібито зв'язків очільника Офісу президента України Андрія Єрмака з Кремлем. Сталося це на тлі підготовки у США до проміжних виборів.

Спартц також порушила питання про нібито існуючі ризики того, що західна зброя, яку передають Україні, може потрапити до рук торговців зброєю і опинитися в інших країнах.

Більше читайте у матеріалі: Спроба викрити росагента чи гонитва за рейтингом: що означають заяви Спартц щодо Єрмака

1