ЄС готовий ввести санкції проти Білорусі й Росії у разі загострення ситуації із мігрантами

Кремль також отримав ще один чіткий сигнал від США
Ексклюзив
ЄС готовий ввести санкції проти Білорусі й Росії у разі загострення ситуації із мігрантами
Прапор ЄС Фото: КОДА
18 Листопада 2021, 18:58
читать на русском

Євросоюз серйозно почав обговорювати можливе запровадження санкцій проти компанії "Аерофлот" у рамках чергового пакету обмежувальних заходів проти Білорусі.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі Парламент. UA.

Зазначається, що Європа однозначно дала зрозуміти, що у разі, якщо Москва продовжить потурати деструктивній поведінці Лукашенка, на неї чекають не торги й не прохання про допомогу, а спільні на двох санкції.

Водночас Кремль отримав ще один чіткий сигнал, цього разу від Сполучених Штатів, який говорить про те, що жодної здачі інтересів України в обмін на "білоруське посередництво" не буде. Цим сигналом стало підписання Україною та США Хартії про стратегічне співробітництво. При цьому один із розділів документа був повністю присвячений безпеці та протидії російській агресії. Також у Хартії вкотре наголошується, що США ніколи не визнають анексії Криму.

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко досить вправно намагається маніпулювати Москвою, розуміючи, що Кремлю не залишається нічого іншого, як підтримати будь-яку його витівку.

Читайте також