Лукашенко досить вміло грає на основних кремлівських страхах

Він розуміє, що Росія підтримає будь-яку його витівку
Ексклюзив
Лукашенко досить вміло грає на основних кремлівських страхах
Олександр Лукашенко Фото: Сайт президента Білорусі
18 Листопада 2021, 12:38
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко досить вправно намагається маніпулювати Москвою, розуміючи, що Кремлю не залишається нічого іншого, як підтримати будь-яку його витівку.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі Парламент. UA.

Зі свого боку, Лукашенко досить вміло грає на основних кремлівських страхах, намагаючись переконати Путіна, що основною метою "організованої Заходом кольорової революції" є не Білорусь, а Росія, і саме Лукашенко нібито стоїть на варті російської безпеки. Цієї риторики він дотримується вже понад рік, не втомлюючися повторювати, що "дії Заходу – це спроба дотягнутися до Росії".

Паралельно з цим він досі не втрачає надії відновити стосунки із Заходом, намагаючись "продати" себе як антиросійського кандидата з можливих і запевняючи, що всі інші кандидати готові будуть погодитися на "глибоку інтеграцію" Білорусі з Росією – твердження, які були неодноразово спростовані відомими білоруськими опозиційними лідерами.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів представив список людей, проти яких Україна ввела санкцій у Білорусі. До списку потрапили чиновники й син Олександра Лукашенка.

1