Лукашенко не стримуватиме біженців, поки ЄС не визнає його президентом

Більшість країн світу не визнали його законно обраним президентом
Ексклюзив
Лукашенко не стримуватиме біженців, поки ЄС не визнає його президентом
Фото: сайт президента Білорусі
11 Листопада 2021, 12:18
читать на русском

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не стримуватиме потоки мігрантів до ЄС, поки західні країни не визнають його законним президентом.

Про це розповів політичний експерт Микола Спірідонов ексклюзивно для Парламент.UA.

Зараз країни Заходу поставлені перед вибором: або визнати Лукашенка, щоб виконував свої зобов'язання, або не визнавати Лукашенка і він не буде стримувати потік біженців, - сказав Микола Спірідонов.

Він зазначив, що більшість країн світу не визнала Олександра Лукашенка законним президентом Білорусі. Як президент Лукашенко повинен був стримувати потоки мігрантів.

Натомість тепер Лукашенко не заважає мігрантам, мовляв, якщо я для вас не президент, то нехай вам пані Тихановська, яку ви вважаєте президентом, мігрантів стримує, - додав експерт.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

Читайте також

1