Україна ввела санкції проти білоруських чиновників і сина Лукашенка

У списку санкцій знаходиться 52 людини
Головне
Україна ввела санкції проти білоруських чиновників і сина Лукашенка
Лукашенко Фото: president.gov.by

Кабінет міністрів представив список людей, проти яких Україна ввела санкцій у Білорусі. До списку потрапили чиновники і син Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Кабмін.

Зазначається, що до списку потрапили 52 людини, серед них: голова Слідкому Білорусі, глава МВС, керівники міліції, глава ЦВК, члени ЦВК, глава Адміністрації президента Білорусі, глава КДБ, прессекретар Лукашенка, командир спецназу "Альфа", глава Конституційного суду Білорусі.

Зокрема, санкційним особам заборонений в'їзд і транзит по території України, а також їх активи будуть заморожені.

Нагадаємо, що 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську.

3 червня Верховна Рада ухвалила постанову щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську та різко засудила дії Лукашенка.

2 липня Олександр Лукашенко наказав прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною. Згодом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Білорусь не закривала кордон з Україною через нібито контрабанду зброї з України.

1