Кордони відкриті: Кулеба спростував заяви Лукашенка

Лукашенко - це людина, щодо якої потрібно робити ретельний фактчекінг
Важливо
Кордони відкриті: Кулеба спростував заяви Лукашенка
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
5 Липня 2021, 17:57
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Білорусь не закривала кордон з Україною через нібито контрабанду зброї з України.

Про це Кулеба сказав під час спілкування з журналістами в рамках форуму "Україна 30. Міжнародна політика" у понеділок, 5 липня.

За його словами, Олександр Лукашенко любить резонансні заяви і дуже часто "розмовляє заголовками, які відразу потрапляють у медіа".

Тут треба зберігати спокій і завжди розуміти, що Олександр Лукашенко - це людина, щодо якої потрібно робити ретельний фактчекінг. І запевняю вас, що заява його про контрабанду зброї з України в Білорусь не пройде жоден фактчекінг, тому що це просто не відповідає дійсності за жодним параметром, як і його заява про те, що кордон закрився. За моєю інформацією, станом на зараз кордон працює, - заявив міністр.

Кулеба наголосив, що Україна не шукає конфлікту, але завжди захищатиме свої інтереси, якщо хтось спробує цей конфлікт нам нав'язати.

Нагадаємо, що 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

29 травня Сполучені Штати зупинили авіасполучення із Білоруссю і заявили, що готують санкції проти представників режиму Лукашенка.

3 червня Верховна Рада ухвалила постанову щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську та різко засудила дії Лукашенка.

Читайте також