Facebook видалятиме весь контент талібів з Афганістану

Компанія вважає організацію терористичною
Facebook видалятиме весь контент талібів з Афганістану
Соцмережа Facebook фото: pexels
18 Серпня 2021, 02:05
читать на русском
Компанія Facebook вважає "Талібан" терористичною організацією і видалятиме її контент на усіх платформах.

Про це повідомляє BBC.

"Талібан" потрапив під санкції як терористична організація згідно із законодавством США, тому ми заборонили їм користуватися нашими послугами відповідно до нашої політики щодо небезпечних організацій. Це означає, що ми видаляємо акаунти, які ведуться талібами або від їхнього імені, і забороняємо їх прославляння, підтримку та представлення, - заявив представник Facebook.

Зазначається, що політика застосовується до всіх її платформ, включаючи Facebook, Instagram та WhatsApp.

Нагадаємо, що ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні.

15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Крім того, через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян. З Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію. Проте досі в Афганістані перебуває близько 50 громадян України. 

Читайте більше у нашому матеріалі: Таліби захопили Афганістан: чи закінчилась 20-річна війна та хто "здав" країну

Читайте також

1