ФДМУ вимагає повернути державі частину труби Медведчука

Фонд держмайна також вимагає скасувати держреєстрацію права власності ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс"
ФДМУ вимагає повернути державі частину труби Медведчука
Газова труба (Фото: 104.ua)
12 Травня 2021, 13:23
читать на русском

Фонд державного майна за матеріалами Національного антикорупційного бюро подав до суду з проханням визнати за державою право власності на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".

Про це повідомляється на сайті ФДМУ.

Фонд державного майна України, з метою захисту інтересів держави на підставі матеріалів, отриманих НАБУ в ході розслідування кримінального провадження за фактом завідомо недостовірного висновку експерта, звернувся з позовною заявою, в якій просить суд визнати за державою право власності на нерухоме майно: частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара- Західний напрямок", - йдеться в повідомленні.

Також у позовній заяві Фонд держмайна просить суд скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" та Південно-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на вищевказане нерухоме майно.

Читайте також


Контекст. 21 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки України від 19 лютого, яким, зокрема, повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзападтранс".

Раніше слідчі СБУ та детективи НАБУ виявили, що службовці ТОВ "Прикарпатзахідтранс" на підставі завідомо підроблених документів незаконно заволоділи державним майном, вартість якого становить понад 200 млн грн.

24 лютого СБУ наклала арешт на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".

Національне агентство з розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом (АРМА) оголосило результати конкурсу, на якому обрали нового управителя "трубопроводу Медведчука". Ним стала державна компанія "Укртранснафта", яка належить "Нафтогазу".