СБУ надало РНБО докази фінансування телеканалів Медведчука з Росії

РНБО отримало свідчення і докази причетності країни-агресора до роботи телеканалів Медведчука
Головне
СБУ надало РНБО докази фінансування телеканалів Медведчука з Росії
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
3 Лютого 2021, 14:14
читать на русском

Служба безпеки України надала Раді Нацбезпеки і оборони свідчення і докази того, що телеканали Медведчука, які потрапили під санкції, фінансувалися з Росії.

Про це розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква у коментарі "Укрінформу".

Жовква заявив, що рішення РНБО про запровадження санкцій проти трьох телеканалів та їхнього власника ґрунтується на свідченнях і доказах щодо їхнього фінансування державою-агресором.

Учора РНБО прийняла консолідоване рішення щодо накладення санкцій щодо трьох телеканалів та їхнього власника. Очевидно, що підставою цього стали незаперечні свідчення і докази, що ці телеканали вже довгий проміжок часу фінансуються державою-агресором. Відповідно, держава не могла не діяти в тих умовах, коли агресія ще більше посилюється, коли Крим залишається окупованим, коли українські солдати продовжують гинути на окупованому Донбасі, - підкреслив він.

Водночас Жовква наголосив, що рішення РНБО не стосується порушення свободи слова.

Можна взяти український медіапростір і подивитися, скільки щоденно, щотижнево проводиться незалежних журналістських розслідувань, спрямованих проти президента, проти влади в цілому, і вони продовжуються, очевидно, будуть тривати, бо це свобода і незалежність ЗМІ. Але не варто плутати ЗМІ, не варто плутати новини і фейки, пропаганду - це зовсім різні речі, - підкреслив заступник керівника ОП.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.

1