Фракція "Слуг народу" вигадала покарання Третьяковій за скандальну заяву

Депутатці тимчасово заборонять брати участь у пленарних засіданнях ВР
Головне
Фракція "Слуг народу" вигадала покарання Третьяковій за скандальну заяву
Галина Третьякова (фото: УНІАН)
22 Жовтня 2021, 10:14
читать на русском

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова після скандальної заяви про смерть колеги Антона Полякова буде тимчасово відсторонена  від участі у пленарних засіданнях Верховної Ради.

Про це повідомила речниця фракції СН Юлія Палійчук.

За її словами, комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту відсторонити народну депутатку Галину Третьякову від участі у пленарних засіданнях на 5 днів.

Відповідно до статті 51 Регламенту таке рішення має прийняти Верховна Рада без обговорення. Голосування за таке рішення може відбутися на наступному пленарному тижні з 2 листопада, - написала Палійчук.

Нагадаємо, народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова в офіційному чаті фракції різко та по-хамськи висловилась про смерть колеги Антона Полякова. Через цей меседж на трибуну піднялись нардепи з групи "За майбутнє", які обурились поведінкою колеги. Сама Третьякова спробувала виправдатися Конституцією та "свободою слова", але про жодні вибачення і не йшлося.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що Третьякова повинна нести політичну відповідальність. Колега Третьякової Качура заявив, що нардепку можуть відсторонити від обов'язків.

Читайте також