Ганьба та вбивця: депутати освистали Степанова у Раді

Парламентарі зібрали 120 підписів зі 150 необхідних під проєктом постанови щодо відсторонення глави МОЗ
Ганьба та вбивця: депутати освистали Степанова у Раді
голова МОЗ Максим Степанов (фото: УНІАН)
16 Квітня 2021, 11:31
читать на русском

Депутати освистали міністра охорони здоров'я Максима Степанова під час виступу у Верховній Раді у п'ятницю, 16 квітня. Народні обранці викрикували "Ганьба" та "Вбивця".

Про це повідомила нардепка фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк у Telegram.

Степанов у парламенті заявив, що станом на сьогодні Україною законтрактованої 32 мільйони доз вакцини від коронавірусу від різних виробників. Але уряди декількох країн-постачальників відмовились від поставки.

Втім, ця інформація нардепів не задовольнили й вони викрикували "Ганьба" та "Ви вбивця". Водночас сам Степанов звернувся до депутатів: "Що ви самі зробили, зробили особисто, щоб цих смертей не було. Не треба маніпулювати смертями людей".

Як повідомив народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький, парламентарі зібрали 120 підписів зі 150 необхідних під проєктом постанови із закликом до уряду щодо відсторонення Степанова.

Постанова, в якій готували звернення до уряду щодо відсторонення міністра, вона є ще з листопада (2020 року - ред.). І там не лише опозиційні фракції, а фактично всі фракції підписали. І я також підписував, ще в листопаді. Наскільки говорили колеги, там близько 120 підписів, а треба 150, - сказав він.

Читайте також

Також Степанов розповів про підготовку законопроєкту, який прив’язує зарплати лікарів до кількох мінімалок. Тобто мінімальна зарплата лікаря повинна бути 23 тис. грн, середнього медперсоналу 17 тис. грн, малого 12 тис. грн.


Контекст. Очільника МОЗ Максима Степанова могли відправити у відставку через затримку доставки вакцини проти коронавірусу до України.

В Офісі президента вважають, що вакцинація в Україні - це абсолютна зона відповідальності міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Попри затримку вакцинаційної кампанії, ні звільняти, ні відсторонювати його від обов'язків наразі не збираються.

Читайте також наш матеріал: "Де вакцина: чому Степанов провалив вакцинацію від коронавірусу"

1