Ганебні звички старої політики – "Слуги народу" про повернення Порошенка

У пропрезидентській партії зробили заяву щодо судового процесу над Порошенком
Ганебні звички старої політики – "Слуги народу" про повернення Порошенка
Слуга народу в антиолігархічних футболках Фото: t.me/oleksiihoncharenko
17 Січня 2022, 16:19
читать на русском

У партії "Слуга народу" переконані, що Петро Порошенко намагається провокувати громадянське протистояння і політизувати кримінальну справу проти нього.

Про це повідомила речниця партії Юлія Палійчук у своєму телеграм-каналі.

Порошенко намагався влаштувати абсолютно штучний скандал і спровокувати громадянське протистояння – замість того, аби цивілізовано і спокійно виконати необхідні процедури, яких вимагає закон. Його задум сумніву не викликає: через політизацію справи, яка розслідується відповідними органами суто в юридичній площині, уникнути будь-якої відповідальності за власні дії та ще й заробити політичні дивіденди. Не так давно цей політик заявляв про необхідність об'єднати зусилля всіх політичних сил для протистояння російській агресії, сьогодні ж – як і багато разів до цього – демонструє поведінку, спрямовану на розкол суспільства, - йдеться у заяві партії.

"Слуги" вважають такі дії проявом ганебних звичок старої політики, від яких Порошенко не відмовиться. Вони закликали представників партії "Європейська солідарність" не брати участі у політичних виставах та спробувати переконати свого лідера, що політизація і скандалізація не можуть бути заміною законним процедурам і судовому процесу.

Закликаємо партію "Європейська солідарність" все ж осягнути сенс слова "європейська" у назві політичної сили і який політичний стандарт означає це слово для кожного українця. Поважати закон, дотримуватись законних процедур, виконувати судові приписи і поважати кожного свого співгромадянина незалежно від політичних уподобань чи соціального статусу – це обовʼязок політика. В тому числі й такого, як пан Порошенко, - заявили у партії.

Нагадаємо, в Офісі президента Зеленського вважають, що Петро Порошенко перетворив своє повернення на "політичний TikTok" та "істеричний концерт".

Тим  часом у Печерському суді триває засідання із обрання запобіжного заходу Петру Порошенку, який сьогодні вранці прилетів до Києва з Варшави.

Читайте також наш матеріал: Державний зрадник? Що закидають Порошенку та чи сяде він за ґрати.

Читайте також

1