Гетманцев заявив, що Україна у 2021 році зможе уникнути дефолту

Переговори з Міжнародним валютним фондом мають пройти вдало
Гетманцев заявив, що Україна у 2021 році зможе уникнути дефолту
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
9 Листопада 2020, 10:29
читать на русском

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев заявив, що Україна у 2021 році зможе уникнути дефолту, хоча їй "буде дуже важко".

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24", коментуючи переговори з Міжнародним валютним фондом.

Якщо говорити великими категоріями, то дефолту не буде. Я переконаний, що прийдешній рік ми пройдемо. Нам буде дуже важко, і я б не розглядав такі сценарії, а покладався на команду наших перемовників, міністр фінансів працює над цими питаннями, і чекав би позитивних сигналів - приїзд місії або другий транш за програмою Стенд-бай, - зазначив політик.

Гетманцев наголосив, що розраховує на вдалі переговори.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство фінансів очікує до кінця цього року отримати транш від Міжнародного валютного фонду у межах чинної програми Стенд-бай, оскільки Україна вже виконала 4 структурні маяки програми із 10, а виконання ще двох - на фінальній стадії.

Також у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України заявили, що, якщо до кінця року в Україні діятиме тривалий локдаун, падіння економіки в 2021 році різко прискориться.

Читайте більше в нашому інтерв'ю "Гетманцев: перспектива отримати транш від МВФ в 2020 тане з кожним днем"

1