Глава НАЗК назвав Зеленського зразковим декларантом

Перевірка декларації президента розпочалась після публікації Pandora Papers
Важливо
Глава НАЗК назвав Зеленського зразковим декларантом
Володимир Зеленський фото: ОП
25 Жовтня 2021, 21:02
читать на русском

Глава НАЗК Олександр Новіков назвав президента України Володимира Зеленського зразковим декларантом.

Про це Новіков розповів в інтерв'ю НВ, прокоментувавши перевірку його декларації. Це відбулось після публікації журналістського розслідування про офшори Зеленського.

За його словами, перевірку декларації не затягували та вже завершили. Він наголосив, що президент дотримується вимог закону.

Як Слідство.інфо (організація з журналістських розслідувань, — ред.), так і президент, надали на наш запит відповідні документи, які фігурують у розслідуванні. Результати дослідження цих фактів вже цього тижня або наступного будуть розміщені на сайті НАЗК, - зазначив Новіков.

Глава НАЗК назвав Зеленського зразковим декларантом і повідомив, що президент надав відомству всі документи, що стосуються тих компаній, про які йдеться в Pandora Papers.

У нас були такі випадки, коли ми просили продемонструвати, але вони поодинокі та не є загальною практикою. Стосовно президента, то таких питань не виникало. Оскільки він заснував кілька великих компаній. У нього були можливості придбати такі статки, - додав він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський не приховує, що за часів президентства Віктора Януковича виводив бізнес в офшори в інших державах.

Згідно з розслідуванням журналістів Pandora Papers, у Зеленського та його команди є офшорні фірми, які від 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Читайте також

1