Це був єдиний спосіб захиститися: Зеленський прокоментував розслідування про офшори

Президент заявив, що за Януковича усі намагалися структуризувати свій бізнес в офшорах
Головне
Це був єдиний спосіб захиститися: Зеленський прокоментував розслідування про офшори
Президент України Володимир Зеленський (Фото: УНІАН)
18 Жовтня 2021, 09:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський не приховує, що за часів президентства Віктора Януковича виводив бізнес в офшори в інших державах.

Про це він сказав в інтерв'ю ICTV.

Зеленський радий, що журналістам-розслідувачам не вдалося знайти на нього, як президента, ніякого компромату з 2019 року.

Сюжет не дуже, кажу як професіонал. Я радий, що знайти нічого проти мене, як президента, не вдалося, тому довелося підняти архіви. Нічого нового я про себе з цього фільму не дізнався. Все, чим я займався до 2019 року, людям відомо. Це були телепередачі "Вечірній квартал", серіали, популярні й не дуже .. смаки у всіх різні, - сказав  він.

За його словами, під час президентства Володимира Януковича влада змушувала виводити бізнес в іноземні держави. Це було єдиним способом захиститися від політичного тиску.

За Януковича усі намагалися структуризувати свій бізнес. Особливо якщо це стосувалося телебачення. Ми, як сатирична передача, постійно потрапляли під приціл податкових, і інших органів. Я не займався ніяким відмиванням грошей, як намагалися показати у фільмі. Ми разом з командою "95 кварталу" займалися виключно творчістю, - додав президент.


Нагадаємо, що понад 600 журналістів працювали над даними, які отримали назву Pandora Papers, про офшорні компанії та рахунки світових лідерів, чиновників та королівських родин. Зокрема, у Зеленського та його команди є офшорні фірми, які від 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським. Це відбувалося у період, коли студія "Квартал 95" почала співпрацювати з телеканалом "1+1". При цьому Коломойський виступив ніби спонсором компаній президента.

Водночас того ж 2012 року було зареєстровано членами "Кварталу" понад десяток фірм на Британських Віргінських островах, Белізі та на Кіпрі. Серед них — досі невідома фірма Maltex Multicapital Corp, яка була порівну поділена між фірмами Зеленського, братів Сергія Шефіра та Бориса Шефіра, а також сценариста та режисера продуктів студії "Квартал 95" Андрія Яковлева.

Читайте також

1