В ОП відреагували на офшори Зеленського та його оточення

Зеленський не займається бізнесом після інавгурації
Головне
В ОП відреагували на офшори Зеленського та його оточення
Володимир Зеленський (фото: пресслужба глави держави)
4 Жовтня 2021, 15:35
читать на русском

Радник керівника ОП Михайло Подоляк відреагував на розслідування журналістів про офшорні фірми президента Володимира Зеленського та його оточення.

Він заявив, що після інавгурації президент України не займається бізнесовими справами, передає УНІАН.

Якщо пригадати перебіг передвиборчої кампанії 2019 року, то усе, що зараз озвучується, тоді вже теж звучало на різних рівнях. Фактично, сьогодні відбулось повернення у змістовне поле тодішніх виборів. Жодного дефіциту відповідей на звинувачення від опонентів у 2019 році не було – усе отримувало належні реакції, - зазначив він.

За його словами, для суспільства діяльність "Студії Квартал 95" "була і залишається цілком зрозумілою". А реформування країни, яке здійснюється зараз, знімає загрози для бізнесу та прибирає необхідність використовувати закордонні інструменти, зокрема офшорні.

Ще раз повторю: ніякого використання бюджетних коштів чи космічного адмінресурсу з боку членів команди "Кварталу" ніколи не було, - підкреслив він.

Нагадаємо, що понад 600 журналістів працювали над даними, які отримали назву Pandora Papers, про офшорні компанії та рахунки світових лідерів, чиновників та королівських родин. Зокрема, у Зеленського та його команди є офшорні фірми, які від 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським. Це відбувалося у період, коли студія "Квартал 95" почала співпрацювати з телеканалом "1+1". При цьому Коломойський виступив ніби спонсором компаній президента.

Водночас того ж 2012 року було зареєстровано членами "Кварталу" понад десяток фірм на Британських Віргінських островах, Белізі та на Кіпрі. Серед них — досі невідома фірма Maltex Multicapital Corp, яка була порівну поділена між фірмами Зеленського, братів Сергія Шефіра та Бориса Шефіра, а також сценариста та режисера продуктів студії "Квартал 95" Андрія Яковлева.

Читайте також

1