Головний санлікар України розповів, чи буде новий жорсткий локдаун

COVID-19 продовжує набирати агресивності
Важливо
Головний санлікар України розповів, чи буде новий жорсткий локдаун
Віктор Ляшко (Фото: УНІАН)
12 Березня 2021, 11:27
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я розраховують на зменшення кількості випадків захворювання на коронавірус, але є декілька змінних, які можуть повпливати на цей процес.

Про це заявив головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ТСН.

Щоб не доводилося готуватись (до локдауну. - Ред.), треба дотримуватись противоепідемічних норм, які чітко встановлені постановою Кабінету міністрів України про карантин. Ми маємо сьогодні чотири області, які віднесені до "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Там карантин повинен бути жорсткіший. Такий, наприклад, як був під час зимового карантину, - сказав лікар.

Читайте також

За його словами, для уникнення локдауну не повинні працювати заклади громадського харчування, місця масового скупчення.

На думку Ляшка, це дозволить запобігти поширенню коронавірусної хвороби та стримати будь-яку мутацію вірусу, будь-який штаму коронавірусу та запобігти введенню жорсткого локдауну на території всієї країни.

Коли ми говорили і запроваджували карантин зимовий, ми говорили, він потрібен для того, щоб спокійніше пройти зростання захворюваності, яке прогнозується на середину-кінець лютого. Це ми бачимо сьогодні, що зростання відбулось, наші прогнози, на жаль, також справдились. Хотілося б, щоб цього зростання не було. Але що буде далі? Далі буде потенційно ми розраховуємо на зменшення кількості випадків, але є декілька змінних, які можуть повпливати на цей процес, - сказав він.

Ляшко також зазначив, що COVID-19 продовжує набирати агресивності.

Продовжує боротися з усіма заходами, які проти нього застосовують і буквально днями опублікована стаття, що британський штам коронавірусу має ще більшу летальність, окрім того, що він набагато швидше передається від людини до людини, - сказав він.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що медична система України готова до третьої хвилі коронавірусу.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1