Хамство та агресія: Кулеба розповів про поведінку Росії під час переговорів

Міністр наголосив, що російські дипломати намагаються відкладати зустрічі
Хамство та агресія: Кулеба розповів про поведінку Росії під час переговорів
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
13 Січня 2021, 11:06
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Росія під час спільних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі поводиться агресивно та проявляє хамство. Водночас Україна не бачить конструктивності з боку РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю Obozrevatel.

Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) зазначив, що українські дипломати постійно спілкуються з росіянами під час переговорів ТКГ щодо ситуації на Донбасі та у межах "нормандського формату". Щоб описати поведінку Росії, Кулеба процитував скоромовку: "Корабли лавировали, лавировали да не выловировали".

У нас є два живих треки, де можна з ними спілкуватися. Перший – радники лідерів "нормандського формату". Другий – Тристороння контактна група. Якщо звести їх докупи, то в цих перемовинах є все: агресія, хамство, лавірування, - наголосив очільник МЗС.

Читайте також

За словами міністра, що наразі Франція та Німеччина готові проводити зустрічі у "нормандському форматі" на найвищому рівні. Своєю чергою Росія веде перемовини так, щоб зустріч відклалася.

Ми постійно працюємо і наполягаємо на проведенні такої зустрічі. Є готовність у Франції та Німеччині, але Росія, станом на зараз, веде перемовини в такому стилі, щоб ця зустріч відкладалася, - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в черговий раз зазначив, що Україна не відмовиться ні від Криму або ні від Донбасу.

12 січня у Німеччині відбулася зустріч у нормандському форматі на рівні політичних радників, участь у якій від України взяв керівник Офісу президента України Андрій Єрмак (досьє Андрія Єрмака). Під час зустрічі українська сторона акцентувала на безпекових питаннях і на необхідності посилення безпекової складової домовленостей.

1