Харківський IT-бізнемен Удянський розповів, кого підтримає на виборах мера міста

Підприємець підкреслив, що пріоритет майбутніх виборів - подальший розвиток і процвітання Харкова
Ексклюзив
Харківський IT-бізнемен Удянський розповів, кого підтримає на виборах мера міста
18 Жовтня 2021, 18:58
читать на русском

Микола Удянський, який входить в п'ятірку найбагатших людей Харкова і в сотню найбагатших українців за версією Forbes, розповів, кого він бачить новим мером і чи буде він далі інвестувати в рідне місто після виборів.

Про це бізнесмен розповів журналісту Парламент.UA.

Зокрема бізнесмен зазначив, що пріоритетом для нього є збереження того вектора розвитку Харкова, який сформувався під багаторічним керівництвом Геннадія Кернеса.

Обидва головні претенденти, а такими я вважаю Ігоря Терехова та Михайла Добкіна, повинні докласти всіх зусиль, щоб місто і далі так само динамічно розвивалося, будувалося, ставало ще більш квітучим і красивим. І обидва претенденти мають величезний досвід і знання, як це потрібно робити, - сказав Удянський.

Водночас підприємець вважає, що Ігор Терехов, який тривалий час працював з Кернесом і керує містом після його смерті, має більше необхідних на сьогодні місту знань.

На мій погляд, нині Харкову потрібен мер Терехов. Він знає в місті всі ниточки, всі механізми, він розуміє, що і як в місті працює і продовжує курс Геннадія Кернеса, - підкреслив Удянський (досьє Миколи Удянського).

В той самий час бізнесмен акцентував на тому, що влада не може ефективно працювати без якісної опозиції, і саме в цій ролі найкраще може проявити себе Михайло Добкін.

Михайло Маркович, на мій погляд, зараз повинен зайняти місце в опозиції до нинішньої влади, стимулювати її працювати якнайкраще. Він не жив Харковом, не брав участь у його розвитку, і йому треба дати час, щоб відновити свої старі зв'язки, зайти зі своєю політсилоюв міськраду на наступних виборах і тоді наступні вибори він цілком зможе виграти, - поділився своїм баченням Удянський.

Бізнесмен також підкреслив, що не дивлячись на те, яким буде вибір харків'ян 31 жовтня, він продовжить розвивати ініційовані ним проєкти і вкладати гроші в розвиток рідного міста.

Перш за все, я - харків'янин, і розвиток рідного міста для мене стоїть на першому місці. Я продовжу розвивати тенісну академію в місті, будівництво житлової і комерційної нерухомості, збільшення офісів IT-компаній. Наступного року планую створення першого в Україні кіберколледжа в моєму рідному місті. Також я працюю над залученням іноземних інвесторів до нашого міста, компаній, які хочуть відкрити представництва в Харкові і вкладати гроші в розвиток Харкова. Я закликаю всіх харків'ян прийти і проголосувати за свого кандидата, за того, хто на їхню думку зробить Харків ще більш сучасним, технологічним, процвітаючим європейським містом, - підсумував Удянський.


Контекст. Міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

3 березня Верховна Рада України отримала всі необхідні документи для призначення позачергових виборів міського голови Харкова, які передала міська рада міста. 30 березня парламент призначив позачергові вибори на останню неділю жовтня 2021 року, а саме 31 жовтня.

Читайте також