Хоче довести свою невинність: ексглава КСУ Тупицький повернеться в Україну

Він оскаржить в апеляційному суді міжнародний розшук
Важливо
Хоче довести свою невинність: ексглава КСУ Тупицький повернеться в Україну
Олександр Тупицький (фото з відкритих джерел)
10 Червня 2022, 10:35
читать на русском

Колишній голова Конституційного суду Олександр Тупицький, який незаконно втік з України, не буде просити політичного притулку в Австрії та повернеться до України для того, щоб довести свою невинність.

Про це він розповів Українським Новинам.

А навіщо просити політичний притулок, якщо я хочу довести справу до виправдувального вироку? Навіщо? Я хочу розгляду справи, - сказав Олександр Тупицький.

Він зазначив, що збирається повернутися до України з Австрії.

Моя дружина народила дитину, є медичний висновок щодо необхідності догляду протягом 10 тижнів. Якщо лікар скаже, я все нормально, то я, звичайно, повернуся в Україну. Але навіщо витрачати час. Суддя і це вважає не поважною причиною. Вона ігнорує висновки лікаря, не мотивуючи нічим. Ігнорує воєнний стан в Україні, війну. Тому я наполягаю на слуханні моєї справи щодо відеоконференцзв'язку, - пояснив Тупицький.

Також Тупицький хоче оскаржити рішення щодо його міжнародного розшуку в суді, оскільки він вважає, що суддя підробила офіційний документ.

Я вважаю рішення про розшук незаконним та свавіллям з боку суду. Суддя підробила рішення суду, а це є офіційним документом. Я подав заяву до правоохоронних органів, аби відкрили справу проти судді. Підробка полягає в тому, що суддя сказала, що повідомила мене про виклик до суду, але такого повідомлення не було. Розшук ми оскаржуємо в апеляційному суді, - сказав він.

Він додав, що проти нього відбувається виборче правосуддя, оскільки суддя відмовив йому в розгляді справи по відеозв'язку, тоді як "Солом'янський суд Києва розглядає справу Гладковського, який перебуває за кордоном, по відеоконференції".

Нагадаємо, що відсторонений голова Конституційного суду Олександр Тупицький незаконно виїхав з України після початку повномасштабного російського вторгнення. Оскільки з 24 лютого заборонено залишати Україну чоловікам призовного віку, а для Тупицького забороною є і його статус обвинуваченого у кримінальному провадженні.

Згодом працівники ДБР розпочали досудове розслідування через втечу Тупицького до Австрії. Колишнього голову Конституційного суду України оголосили у міжнародний розшук 27 травня.

Читайте також

1