Хто у січні отримає підвищення пенсій: відповідь Мінсоцполітики

З 1 січня набувають чинності зміни до закону соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи
Важливо
Хто у січні отримає підвищення пенсій: відповідь Мінсоцполітики
Пенсія фото: УНІАН
8 Січня 2022, 11:26
читать на русском

У 2022 році передбачено декілька етапів підвищення пенсії українцям. Вже в січні додаткові виплати матимуть люди з інвалідністю, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, та жінки 1962 року народження.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, зазначивши, що з 1 січня набувають чинності зміни до закону соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у рамках якого виплати отримають близько 39 тисяч осіб. Для них пенсії будуть обчислюватись, виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня відповідного року (6500 гривень).

Тому виплати для чорнобильців, які отримали в результаті аварії на ЧАЕС інвалідність, становитимуть:

  • для першої групи - 16 080 гривень,
  • для другої групи - 12 987 гривень,
  • для третьої групи - 8 917 гривень.

Також у січні встановлять набавку у 9% до пенсії за віком жінкам, які народилися у 1962 році.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Детальніше про особливості пенсійної реформи в Україні читайте в матеріалі Парламент.UA: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства.

Читайте також