Ілон Маск готується вживлювати чіпи людям: коли це стане можливим

Neuralink розраховує, що завдяки цьому можна буде лікувати людей
Ілон Маск готується вживлювати чіпи людям: коли це стане можливим
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
25 Січня 2022, 05:00
читать на русском

Технологічна компанія Ілона Маска Neuralink готується вживлювати свої нейрокомп'ютерні чіпи в людський мозок. Завдяки йому Neuralink розраховує лікувати людей. В першу чергу тих, хто страждає неврологічними захворюваннями.

Про це пише Bloomberg. Видання помітило вакансію, у якій компанія шукає професіонала для контролю вживлення чіпа і залагоджування питання з американськими регуляторами.

Серед вимог, які стоять перед фахівцем, наступні:

  • тісна співпраця з провідними інженерами й докторами, що практикують найінноваційніші методи;
  • створення та головування над командою для клінічних досліджень;
  • контроль дотримання правил.

Імплантат Neuralink на вигляд дуже компактний, у формі монети 23 × 8 мм. Інформація з нього передається з мегабітною швидкістю і радіусом дії до 10 метрів, а батареї вистачає на цілий день роботи. Заряджається чіп від магнітного зарядного пристрою, тому це можна буде зробити вночі.

Оновлений нейроінтерфейс Neuralink

Завдяки цьому чіпу компанія Ілона Маска розраховує лікувати людей: насамперед тих, хто страждають від неврологічних захворювань. Та навіть більше, оскільки технологія дозволить контролювати гормони, боротися з депресіями та навіть зможе змусити мозок працювати ефективніше. Вчені обіцяють, що операція з вживлення нейрочіпа буде роботизованою і не складнішою, ніж лазерна корекція зору.

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск показав, як мавпа грає у відеогру завдяки такому чіпу, а тепер став на крок ближче до перших тестів на людях.

Крім того, минулого місяця Маск вже говорив, що Neuralink сподівається імплантувати свої мозкові чіпи людям у 2022 році. Ще раніше, у лютому, винахідник був упевнений, що компанія почне імплантувати до кінця 2021 року.

Читайте також