Ілон Маск заявив про продовження угоди щодо купівлі Twitter

Twitter потрібно підтвердити деякі деталі про унікальність облікових записів
Ілон Маск заявив про продовження угоди щодо купівлі Twitter
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
10 Серпня 2022, 12:05
читать на русском

Мільярдер Ілон Маск заявив, що хоче продовжити заплановану угоду про купівлю Twitter Inc. за 44 мільярди доларів.

Про це повідомляє Euronews.

За словами Маска, Twitter потрібно підтвердити деякі деталі про те, як він визначає, чи є облікові записи користувачів "спам-ботами" чи реальними людьми.

Якщо Twitter просто надасть свій метод вибірки 100 облікових записів і те, як буде підтверджено їхню реальність, угода відбудеться на початкових умовах.

Однак якщо виявиться, що їхні документи SEC (Комісія з цінних паперів і бірж США - ред.) є суттєво неправдивими, цього не станеться, - додав він.

Маск також викликав генерального директора Twitter Парага Агравала на "публічну дискусію" щодо кількості фейкових облікових записів на платформі соціальних мереж.

Нехай він доведе громадськості, що у Twitter менше ніж 5% фейкових або спам-користувачів щодня! - написав Маск у Twitter.

Крім цього, американський мільярдер провів опитування серед 822 000 підписників у Twitter, чи вважають вони, що менше ніж 5% щоденних користувачів цієї соцмережі є "фейковими/спамовими". 64,9% з користувачів мережі обрали варіант "ні", а 35,1% проголосували за відповідь "так".

Раніше компанія Twitter неодноразово повідомляла оцінку SEC, згідно з якою менше ніж 5% облікових записів користувачів є підробленими або спамом, застерігаючи, що їх кількість може бути вищою.


Нагадаємо, позов з боку Twitter був поданий після заяв мільярдера Ілона Маска про відмову від угоди на 44 млрд дол.

Раніше Ілон Маск уклав угоду про купівлю компанії Twitter Inc за $44 мільярди, що передає контроль над однією з найбільших платформ соціальних медіа найбагатшій людині світу. Рада директорів соціальної мережі мікроблогів Twitter вже погодилася на пропозицію американського мільярдера Ілона Маска щодо придбання компанії за 44 мільярди доларів. 

Маск заявляв, що планує зробити Twitter платним. Зокрема "незначну" плату хочуть стягувати з комерційних і державних користувачів.

На початку травня 2022 року Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter, поки чекає на результати підрахунку кількості фейкових та спамерських акаунтів. Після його заяви, акції Twitter обвалилися на 20%.

17 травня мільярдер публічно відмовився надати докази того, що кількості фейкових та спамерських акаунтів не перевищує 5% від загальної кількості користувачів.

У травні 2022 року мільярдер заявив, що знайшов кошти на придбання Twitter.

У липня стало відомо, що американський мільярдер Ілон Маск не купуватиме компанію Twitter.

Читайте також

1