Інвестори "Аркади" протестують у Києві: рух транспорту у центрі заблоковано - фото

Перекрито дорожній рух в урядовому кварталі
Важливо
Інвестори "Аркади" протестують у Києві: рух транспорту у центрі заблоковано - фото
Фото: Парламент.UA
7 Липня 2021, 11:36
читать на русском

У центрі Києва відбувається автомітинг та протестна акція ошуканих інвесторів банку "Аркада".

Як повідомляє кореспондент Парламент.UA, автомобілісти частково заблокували дорожній рух в урядовому кварталі, зокрема, перекрито рух транспорту по вулиці Грушевського поблизу будівлі Кабміну.

Також під будівлею Кабміну забралася майже сотня мітингувальників з прапорами "Інвестори банку "Аркада". Вони тримають у руках плакати: "Інвестори вимагають свої квартири", "Вимагаємо кредит 3,6 млрд грн", "Вимагаємо: добудова за 3 роки", "Досить чекати! Треба будувати!".

Фото: Парламент.UA

Перед будівлею уряду мітингарі поставили залізну фігуру людини із плакатом: "Я хочу жити у своїй квартирі".

Фото: Парламент.UA

Організатори мітингу повідомили, що інвестори банку "Аркада" прийшли з протестом під Кабмін і перекрили вулицю Грушевського з вимогою, щоб до них вийшов прем'єр-міністр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко.

Також протестувальники заявили, що перекриють весь центр міста тебе якщо їх не почують.

Третій рік заморожене будівництво. Для повномасштабного і безперервного поновлення і завершення будівництва всіх будинків в термін до трьох років потрібно покрити дефіцит бюджету в розмірі 3.6 мільярда гривень. Влада обіцяла нам діалог, але його так і не було, - заявляють учасники протесту.

Далі протестувальники мають намір рушити під Офіс президента, де почнуть безстрокову акцію.

Зазначимо, безстрокова акція протесту об'єднання інвесторів банку "Аркада" розпочалася ще 29 травня 2020 року. Тоді багатотисячним маршем мітингувальники прийшли під офіс "Аркади", КМДА, НБУ та Офіс Президента з вимогою відновити будівництво 40 будинків, що заморожене вже понад 2 роки.

У січні 2021 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) затвердив реєстр акцептованих вимог кредиторів банку "Аркада" на загальну суму понад 621 млн грн.

Читайте також

Співавтори: Дар'я Сидоренко