Іпотека під 7%: перші сім банків приєднались до державної програми

Зацікавлені як державні банки, так і комерційні
Іпотека під 7%: перші сім банків приєднались до державної програми
Ключі від житла (фото: Pexels)
28 Лютого 2021, 12:29
читать на русском

У Міністерстві фінансів України повідомили, що 1 березня підпишуть перші договори на отримання кредитів між банками та позичальниками у рамках державної програми "Доступна іпотека 7%". Підписання відбудеться на платформі Всеукраїнського Форуму "Україна 30".

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, 26 лютого перші сім банків підписали угоди про участь у державній програмі доступної іпотеки під 7%.

Це ті банки, які далекоглядно усвідомлюють, що здешевлення вартості іпотечних кредитів для громадян стане потужним імпульсом для пожвавлення всього ринку житлової іпотеки, - зазначив він.

Зазначається, що знаковим є те, що зацікавлені як державні банки, так і комерційні: АБ "Укргазбанк", АТ "Ощадбанк", АТ "КБ "Глобус", АТ "ПприватБанк", АТ "Мегабанк", АТ "Кредобанк", АТ "ОТП Банк".

Читайте також

Як повідомив Марченко (досьє Сергія Марченка), Мінфін вбачає глобальні завдання у розвитку доступної іпотеки. Це, зокрема, впровадження нових фінансових інструментів, стимулювання конкуренції серед надавачів фінансових послуг, що впливатиме на подальше зниження відсоткової ставки.

Згідно з інформацією ПриватБанку, отримати кредит під 7% можна на покупку квартири або будинку, нормативна площа яких становить 50 кв. метрів загальної площі на одну людину або сім'ю з двох осіб та 20 кв. метрів на кожного наступного члена сім'ї.

Участь у програмі можуть взяти участь українці, середньомісячний дохід яких і кожного з членів за останні шість місяців не перевищує десятикратного розміру середньої місячної заробітної плати у відповідному регіоні України.

Нагадаємо, Міністерство фінансів планує видати на початку березня 2021 року 5 млрд грн кредитів для 5 тисяч сімей за програмою "Доступна іпотека під 7%". Максимальна вартість предмету іпотеки - 2,5 млн грн, якщо є перевищення - шляхом власних коштів може бути сплачений, або кредитні кошти банків без компенсації відсотків.