Іпотека під 7%: у Мінфіні назвали умови програми

Базова процентна ставка, за якою громадяни отримають кредит - 7%
Іпотека під 7%: у Мінфіні назвали умови програми
Сергій Марченко (фото: mof.gov.ua)
22 Лютого 2021, 16:38
читать на русском

Міністерство фінансів планує видати на початку березня 2021 року 5 млрд грн кредитів для 5 тисяч сімей за програмою "Доступна іпотека під 7%".

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко під час виступу на форумі "Україна-30. Інфраструктура".

На виконання програми президента у січні ми започаткували програму іпотечного кредитування - так звану програму "Доступна іпотека під 7%". Ми скористались тим, що у нас вже є забрендований такий інструмент, як програма "5-7-9%", всі її добре знають, добре розуміють, - заявив він.

За його словами, це буде стимулювати будівництво і дозволить українцям з відповідною діловою репутацією з березня скористатись програмою.

У планах видати 5 млрд гривень кредитів. І 5 тис. сімей потенційно вже у 2021 році зможуть скористатися цією програмою, - повідомив міністр.

За його словами, максимальна вартість предмету іпотеки - 2,5 млн грн, якщо є перевищення - шляхом власних коштів може бути сплачений, або кредитні кошти банків без компенсації відсотків.

Читайте також

Базова процентна ставка, за якою громадяни отримають кредит - 7%.

Перший крок - громадянин вивчає критерії, далі звертається до уповноваженого банку, банк повідомляє про відповідність умовам програми та просить подати заявку на отримання кредиту. Настпуний крок - кредитна оцінка, укладення договору та перерахування коштів кредиту продавцю предмету іпотеки, - пояснив Марченко.

Максимальна сума іпотечного кредиту - 2 млн грн, максимальний термін виплати компенсації - 20 років, мінімальний власний внесок позичальника - 15% від суми кредиту.

Максимальний розмір комісії за надання гарантії Фонду - 0,5% річних.

Нагадаємо, що Кабмін ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, зокрема, спростив критерії для позичальників.

1