Італійська компанія Авакова не платить кредит 3,2 млн євро за віллу в Італії - ЦПК

Вже понад три роки форма ексміністра не внесла жодної копійки
Італійська компанія Авакова не платить кредит 3,2 млн євро за віллу в Італії - ЦПК
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
2 Вересня 2021, 17:33
читать на русском

Італійська компанія Avitalia колишнього глави Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова вже третій рік не сплачує кредит у розмірі 3,2 млн євро та відсотки по ньому за віллу в Італії.

Про це повідомляє "Центр протидії корупції", який проаналізував аудиторський звіт з Італійського реєстру компаній.

Зокрема йдеться про віллу площею понад 500 квадратних метрів, якою володіє італійська компанія Авакова Avitalia.

В аудиторському звіті за 2020 рік зазначається, що будинок з землею коштує 3,5 млн євро. При цьому невідомо, хто став кредитором італійських фірм Авакова.

Факт непогашення такого кредиту може свідчити про отримання неправомірної вигоди Міністром. Наприклад, у формі отримання кредиту компанією, бенефіціаром якої він був, - йдеться у повідомленні.

Для покупки цієї нерухомості компанія, яка згодом стала частиною фірми Авакова, отримала кредит на 10 років у розмірі 3,2 млн євро. Його виплата мала розпочатись від 30 червня 2018 року. При цьому фірма ексміністра мала кожні шість місяців вносити певні кошти, аби погасити кредит.

Згідно з фінансовою звітністю, станом на 31 грудня 2020 року компанія не почала виплачувати ні кредит, ні відсотків по ньому.

Нагадаємо, що 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку. 15 липня Верховна Рада підтримала цю заяву та звільнила Авакова з поста міністра внутрішніх справ.

Читайте також наш матеріал: Міністр усіх справ: 7 скандальних років Авакова

Читайте також