Кабмін звільнив двох заступників Авакова і трьох – Тарана

Серед звільнених – перший заступник глави МВС Яровий, який працював з Аваковим сім років
Важливо
Кабмін звільнив двох заступників Авакова і трьох – Тарана
Кабмін (фото: Парламент UA)
21 Липня 2021, 16:50
читать на русском

Кабінет міністрів України звільнив двох заступників міністра внутрішніх справ і трьох заступників міністра оборони України.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат від ЄС Олексій Гончаренко.

Уряд звільнив: Ярового Сергія Анатолійовича з посади першого заступника міністра внутрішніх справ України; Ковальчук Тетяну Іванівну з посади заступника міністра внутрішніх справ України; Миронюка Олександра Юрійовича з посади заступника міністра оборони України; Старобинского Ігоря Олександровича з посади заступника міністра оборони України; Халімона Ігоря Сергійовича з посади заступника міністра оборони України, - написав нардеп.

Відзначимо, що серед звільнених – Сергій Яровий, який пропрацював з Аваковим сім років. Його призначили першим заступником у березні 2014 року, коли відомство вже очолював Аваков. До цього Яровий був радником міністра внутрішніх справ, а також командував Внутрішніми військами МВС.


Контекст. 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку.

Президент Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від фракції "Слуга народу", голову комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського. Його вважають близьким до попереднього очільника Авакова. Сам Монастирський можливий зв'язок заперечує та стверджує, що до свого обрання нардепом, з ексміністром зустрічався лише кілька разів.

Монастирський заявив, що пожертвував собою і погодився замінити Авакова.

15 липня Верховна Рада підтримала заяву Авакова про відставку та звільнила його з поста міністра внутрішніх справ.

Після заяви про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поповзли чутки про можливе звільнення Андрія Тарана та Дениса Малюськи. Коментуючи це, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що це лише чутки. Принаймні до вересня більше не очікують на нові перестановки у Кабміні, а це означає, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Читайте також