Кандидатуру ексголовкома Залужного погодили на посаду посла у Великій Британії

Міністерство закордонних справ України направило британській стороні відповідний запит на агреман
Головне
Кандидатуру ексголовкома Залужного погодили на посаду посла у Великій Британії
Валерій Залужний / Фото: facebook.com/vzaluznyj
7 Березня 2024, 20:50
читать на русском

Кандидатуру колишнього головкома Збройних сил України Валерія Залужного погодили на посаду посла в Британії.

Про це повідомляє МЗС України.

Зазначається, що в четвер, 7 березня 2024 року, президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

"Міністерство закордонних справ України направило британській стороні відповідний запит на агреман", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні погодив кандидатуру Посла нашої держави у Великій Британії. Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися", - прокоментував нове призначення президент Зеленський.

Як відомо, у липні 2023 року Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла України в Британії.

Нагадаємо, якби ексголовком ЗСУ Валерій Залужний створив політичну партію, вона б отримала більшість на виборах до Верховної Ради. За політсилу Валерія Залужного віддали б свій голос 34,2% (46,4% серед тих, хто визначився та піде на вибори). За політсилу Володимира Зеленського - 15,5% (21,1%). За Петра Порошенка - 5,5% (7,5%). Сергія Притулу - 5,1% (7.0%). А за Дмитра Разумкова - 5% (6,8%).

Читайте також

1