Карантин вихідного дня зменшив кількість хворих COVID-19 - Степанов

Головною метою карантину вихідного дня було збити "ураганне поширення коронавірусу"
Карантин вихідного дня зменшив кількість хворих COVID-19 - Степанов
Максим Степанов (фото: УНІАН)
3 Грудня 2020, 10:33
читать на русском

Карантин вихідного дня в Україні дозволив зменшити кількість хворих COVID-19 на 20%.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, головною метою карантину вихідного дня було збити "ураганне поширення коронавірусу". Максимальний результат, який очікували отримати в МОЗ - зменшення захворюваність до 20%.

Кінцеві результати ми побачимо, коли закінчиться цей тиждень. Тоді ми зможемо порівняти статистику. Але зараз, заздалегідь, і це підтверджують навіть такі обережні цифри, коли ми порівнюємо день до дня ми вже бачимо зменшення не тільки динаміки, але й кількості хворих, - заявив Степанов  (досьє Степанова).

Читайте також

Нагадаємо, що Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня і запровадив обмеження "помаранчевої зони" на всій території України.

За словами прем`єра, уряд напрацьовує заходи для можливого посилення карантинних обмежень, про запровадження яких повідомлятимуть за сім днів наперед, як визначено Верховною Радою.

А соціологічна група "Рейтинг" вияснила ставлення українців до того, як влада протистоїть поширенню коронавірусу в країні.

За результатами опитування, проведеного 28-30 листопада 2020 року, стало відомо, що лише 34% опитаних задоволені діяльністю президента Зеленського (досьє Зеленського) у боротьбі з епідемією коронавірусу, 62% – не задоволені.

1