Керівник Харківської облпрокуратури Фільчаков зустрівся з головою Консультативної місії ЄС - фото

Говорили про безпекову ситуацію та реформи
Керівник Харківської облпрокуратури Фільчаков зустрівся з головою Консультативної місії ЄС - фото
Олександр Фільчаков (Фото: khar.gp.gov.ua)
16 Червня 2021, 19:14
читать на русском

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков провів робочу зустріч з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу. Сторони обговорили питання співпраці, реформування сектору цивільної безпеки та екологічну безпеку в регіоні.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Зазначається, що 16 червня 2021 року Фільчаков зустрівся з головою Консультативної Місії Європейського Союзу Антті Хартікайненом та іншими експертами Місії. Головною метою зустрічі була активізація співпраці між КМЄС та органами прокуратури.

Голова Місії розповів про ключові напрямки та завдання, які направлені на реформування сектору цивільної безпеки України. А також про пріоритети у роботі, серед яких національна і державна безпека, протидія організованій та транскордонній злочинності, кримінальна юстиція, питання громадської безпеки і діяльності поліції, а також цифрова трансформація.

Хартікайнен висловив готовність надавати інформаційну та технічну підтримку за різними напрямками та за різних потреб, зокрема проводити стратегічні консультації та тренінги, - повідомили у пресслужбі.

Олександр Фільчаков повідомив про результати реформи органів прокуратури в Харківській області. За його словами, перезавантаження прокуратури — це велике позитивне зрушення. Втім, серед проблемних питань залишаються такі, як кадровий голод.

Очільник обласної прокуратури висловив готовність надавати всебічну підтримку прокурорам, які пройдуть добір та обійматимуть посади в оновлених окружних прокуратурах.

Своєю чергою, сторони обговорили питання захисту екологічної безпеки регіону. Делегація наголосила на своїй готовності допомагати у розв'язані цієї проблеми та надавати необхідну допомогу.

Зазначимо, що 1 грудня 2014 року КМЄС отримала мандат на здійснення своєї діяльності в Україні. Від 2014 року Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.

Нагадаємо, 15 березня керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков та його заступники представили керівників колективам окружних прокуратур, які успішно пройшли оцінювання та розпочали роботу з 15 березня 2021 року.

Читайте також