Керівник катівні в "ДНР" Куликовський два роки жив та спокійно працював у Києві

Куликовський ­– один із головних учасників "Ізоляції", який катував та ґвалтував українців
Ексклюзив
Керівник катівні в "ДНР" Куликовський два роки жив та спокійно працював у Києві
Затримання “Палича” Фото: ssu.gov.ua
16 Листопада 2021, 13:05
читать на русском

Керівник донецької катівні Денис Куликовський ("Палич") проживає у Києві ще з 2019 року, але лише зараз його затримали українські правоохоронці.

Яким чином бойовик "ДНР" опинився у столиці, точно невідомо. Втім, сам Куликовський розповів, що він нібито заробляв на життя неофіційними підробітками, а зараз – безробітний і не має жодного доходу.

Натомість від СБУ жодної чіткості ми не почули. Очільник відомства Іван Баканов не захотів коментувати цю інформацію, пославшись на таємницю досудового слідства. Та і взагалі, мовляв, важливіше не те, як він опинився в Києві, а що контррозвідка СБУ "спрацювала ефективно і затримала його".

Політолог Микола Спірідонов у коментарі Парламент.UA вважає, що затримання "Палича" можна назвати певною перемогою України. Але експерт додає, що йому поки невідомо, чи це була спецоперація, чи він просто "проявив дурість". А проте це успіху будь-якому випадку, додав він.

Куликовський ­– один із головних учасників "Ізоляції". Відомо, що він досить часто допускав певні звірства та тортури. Тільки не зовсім зрозуміло, як він потрапив у Київ. Я так розумію, що він потрапив сюди добровільно, значить, він якась людина необережна і самовпевнена, – сказав Спірідонов.

В адвоката Юрія Криворучка ситуація з затриманням Куликовського викликає низку питань:

  • Чому Денис Куликовський переїхав до Києва до осені 2019 року і спокійно жив в місті? Чому слідчі не затримували його протягом двох років?
  • Чому велика кількість начебто потерпілих від дій Дениса Куликовського не подавали заяви про місцеперебування підозрюваного?
  • Можливо, у нього підписана угода зі слідством, і він протягом 2019-2021 років давав покази на інших учасників, а сам був або на свободі взагалі без санкцій, або не було відомо з ЄДРСР про таке процесуальне рішення суду?

З урахуванням попереднього "досвіду" СБУ щодо створення фейкових "досягнень" у "затриманнях", "винесення підозр", виставленням "підозр", і знищенням "груп терористів і диверсантів", отриманні показів, і навіть імітації "смерті" [Аркадія] Бабченка, що впроваджує в оману і загал в Україні і так званих "партнерів" з НАТО, Європи, ЄС, а також дуже "підозрілі" напади на "товариша і помічника президента" [Володимира] Зеленського Сергія Шефіра, залишається велика ймовірність поставності і штучності всієї ситуації з Денисом Куликовським, ­– зазначив адвокат у коментарі "Парламент.UA".

Нагадаємо, що на початку минулого тижня українські спецслужбовці заявили, що спіймали колишнього бойовика "ДНР", очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція" Дениса Куликовського.

Більше читайте у нашому матеріалі: Керівник донецької катівні: хто такий Куликовський та чому його затримали із "запізненням"

Читайте також

1